Van Gogh in Etten leeft! De titel spreekt voor zich waardoor dit evenement veel aandacht zal krijgen. Nu de kunst-tiendaagse helemaal van start is gegaan is het overduidelijk, tien dagen roemrijke kunst! De sponsoren met de liefde voor kunst; uitdragend vanuit het verleden van Van Gogh maken dat zulke evenementen hedendaags kunnen worden. Dat Van Gogh hier besloten heeft om als kunstenaar verder door het leven te gaan is een kunstschat uit het verleden.

Prachtig verwant eigenlijk, omdat ik ben opgegroeid in Zundert en besloten heb in Etten verder te gaan in dit vak.

Afgelopen weekeinde heb ik mijn tuinkamer opengesteld voor publiek om mijn kunstwerken te tonen. Vanzelfsprekend ben ik vereerd als bezoekers komen kijken naar de kunst waar ik mee bezig ben. De aandacht alleen al doet mij verstillen. Zo ook de reacties, zo bijzonder en zo warm. Ik hoop dat dit nog lang zo mag blijven.

De bezoekers gaan foto's van mij maken met mijn werkstuk erbij, het is een verzameling. Dat is toch een liefdevolle blijk van waardering!

Ook bijzonder is het om andere kunstenaars te ontmoeten en te zien waar zij mee bezig zijn. Iedereen komt nu een beetje uit zijn schulp en dat is een ervaring. Mooi dat dit evenement zich in het voorjaar voltrekt; samen met de natuur, waar van Gogh zo van genoot en zich door liet inspireren. Iedereen gaat uit een winterslaap en komt tevoorschijn. De bezoekers ontwaken met brochures in hun hand; zij liepen door Etten met de folder op zoek naar de juiste locatie van alle ateliers.

 

Jacqueline Braat